GstarCAD 2024 ви позволява да импортирате нови 3D файлове като STEP и IGES! GstarCAD допълнително подобрява оперативната ефективност и подобрява потребителското изживяване с оптимизирана скорост и качество, разширена API съвместимост, надградени инструменти за динамично въвеждане и регулируеми прозорци.

Една от страхотните новини на GstarCAD е възможността за импортиране на STEP / IGES файлове. Прочетете повече за новото съдържание в GstarCAD 2024.

Какво е STEP файл?

STEP файлът е файл с 3D модел, който може да съхранява пълните данни на 3D обект, като неговата форма, цвят, текстура и материал. STEP означава стандарт за обмен на продуктови данни и е стандартен формат на ISO, който може да се използва от различни програми за компютърно проектиране (CAD). STEP файловете често се използват за споделяне, редактиране и отпечатване на 3D модели в различни платформи и софтуер.STEP (Стандарт за обмен на данни за продуктов модел) е международен стандарт, създаден от Международната организация по стандартизация (ISO), който определя как информацията за продукта се представя и обменя през целия жизнен цикъл на продукта. Файловите формати включват .step, .stp и .ste.

Какво е IGES файл?

IGES файл е файл с данни, който се използва за обмен на информация за 2D или 3D дизайн между различни програми за компютърно проектиране (CAD). Това означава Initial Graphics Exchange Specification и е стандартен формат, който записва информация в ASCII текстов формат. Файлът IGES може да съхранява различни типове информация за модел, като данни за повърхност, телена рамка, твърдо тяло или диаграма на веригата. Често се използва от инженери и дизайнери за създаване и споделяне на технически чертежи, чертежи и модели.IGES (първоначалната спецификация за обмен на графики) е общ ANSI стандарт за обмен на информация, базиран на CAD (компютърно подпомогнато проектиране) и CAM (компютърно подпомогнато производство) системи. Файловите формати включват .igs или .iges.

GstarCAD 2024 поддържа импортирането на STEP/IGES файлове, подобрявайки способността на нашата платформа за данни от 3D модели.

Ръководство за инсталиране на GstarCAD 2024 IGES/STEP

Моля, затворете софтуера GstarCAD 2024, преди да инсталирате пакета GstarCAD IGES/STEP. Наръчник за инсталиране на GstarCAD IGES/STEP ще ви помогне да инсталира напълно и успешно софтуера в операционната система.

GstarCAD 2024: How to import STEP files?

Как да импортирам STEP файлове в GstarCAD?

Може да искате да импортирате STEP файл във вашия CAD софтуер по няколко причини. STEP файлът е файл с 3D модел, който може да съхранява пълните данни на 3D обект, като неговата форма, цвят, текстура и материал.STEP файлът е съвместим с различни CAD инструменти и софтуер, което го прави лесен за споделяне и редактиране. Файлът STEP също е прецизен, използвайки математическо представяне на криви, известни като NURBS, за точно съхраняване на данни. Може също така да чете и запазва цели 3D модели.Можете да персонализирате STEP файл и да го използвате за различни цели, като визуализация, симулация, анализ или производство. Импортирането на STEP файл във вашия CAD софтуер може да ви помогне да подобрите работния процес и качеството на вашия дизайн.Как да импортирате STEP файлове? След като инсталирате плъгина, стартирайте GstarCAD и отворете своите STEP или IGES модели, като следвате една от следните стъпки:• Изберете STEP/IGES от падащия списък на Files of type и изберете файловете, Open• Или въведете STPIMPORT/IGSIMPORT, за да отворите STEP/IGES файлове• Можете също да щракнете върху Импортиране, за да импортирате STEP/IGES файлове във вашия чертеж

Изтеглете GstarCAD 2024 безплатно!

Свържете се с нас за повече информация и също така препоръчваме да изтеглите новата пробна версия. Добавката STEP / IGES трябва да се инсталира отделно, има инсталационен файл на нашия уебсайт. Тази добавка е безплатна и идва с лиценза за GstarCAD.