Повечето нови и бъдещи потребители често се питат кой GstarCAD лиценз би бил най-подходящ за техните нужди. Изборът на версия и лицензиране се влияе основно от естеството на работата, натоварването, броя на персонала, компютърните ресурси и бюджетните ограничения.

За щастие, GstarCAD предлага разнообразие от опции за лицензиране, за да отговори на различни изисквания. Бъдете сигурни, за всеки клиент има идеално решение. Вижте предстоящата статия, за да разгледате различните видове лицензи и да определите най-подходящото решение за вашите специфични нужди. Този ресурс ще отговори на всички ваши запитвания и ще ви помогне да вземете информирано решение.

GstarCAD стандартен, професионален или механичен?

Разликата между GstarCAD Standard и GstarCAD Professional е главно в 3D CAD функциите. Професионалната версия има повече функции и възможности за 3D моделиране и редактиране (ACIS моделиране), както и повече опции за динамични блокове и др.

Кой GstarCAD лиценз е подходящ за вас? Пълно ръководство за нови потребителиGstarCAD standard

Стандартната версия на GstarCAD включва всички основни функции, необходими за 2D чертане, включително поддръжка на файлове, център за проектиране, редактиране на текст, слоеве и щриховки. Ако не използвате инструменти за 3D редактиране и моделиране, стандартната версия може адекватно да отговори на вашите изисквания. Тази версия е особено подходяща за хора, които основно се занимават със създаване на технически чертежи и изготвяне на техническа документация

Кой GstarCAD лиценз е подходящ за вас? Пълно ръководство за нови потребители

GstarCAD Professional

GstarCAD Professional включва всички функции на стандартната версия заедно с допълнителни функции. Той е специално проектиран за потребители, които се занимават с 3D моделиране и използват функции като Extrude, Fillet, Boolean и други. Освен това тази версия улеснява импортирането на STEP / IGES файлове и предлага подобрени опции за редактиране на динамични блокове, наред с други предимства.

Прочетете повече тук.

Кой GstarCAD лиценз е подходящ за вас? Пълно ръководство за нови потребители

GstarCAD Mechanical

GstarCAD Mechanical включва всички функции, открити в стандартната и професионалната версии, заедно с многобройни допълнителни функционалности като разширено оразмеряване, дизайн на елементи, библиотеки, схеми и спецификация на материалите. Тази конкретна версия е предназначена предимно за потребители на CAD, специализирани в машиностроенето и производството.

Кой GstarCAD лиценз е подходящ за вас? Пълно ръководство за нови потребители

Самостоятелен, USB лиценз или мрежа?

В допълнение към вида на лиценза (стандартен, професионален, механичен, архитектурен), потребителят трябва да вземе решение и за метода на лицензиране. Изборът на лицензиране се влияе от работните навици и размера на екипа. За щастие, GstarCAD предлага разнообразие от опции за лицензиране, за да отговори на различни нужди.

Видът на лицензирането зависи основно от начина на работа и броя на служителите. За щастие, с GstarCAD има няколко различни опции за лицензиране.

Видът на лицензирането определя как ще се активира програмата и как ще се използва. Видът на лицензирането се избира правилно въз основа на работните навици, броя на компютърните устройства и броя на потребителите на програмата.

Прочетете повече тук.

За повече информация или отговори на въпроси, моля свържете се с нашите CAD консултанти.

1 Самостоятелен лиценз

В този случай вашият лиценз идва под формата на сериен номер. За да активирате лиценза си в софтуера, просто въведете или поставете серийния номер. Имате възможност да прехвърлите лиценза на друг компютър, като трябва да го деактивирате (Върнете отново) от текущия и да го регистрирате (Активирате) на новия компютър. В тази ситуация лицензът е свързан с хардуера на компютъра, което ви позволява да го използвате дори без интернет връзка.

Плюсове:

  • подходящ, когато искате програмата само на един компютър,
  • за потребители, които не сменят често компютрите
  • най-евтиният вид лиценз
  • лесно активиране
  • нямате нужда от връзка към мрежа или локална мрежа – сървър.

Минуси:

  • лицензите са по-трудни за прехвърляне или преместване на друг компютър (когато прехвърляте лиценза на друг компютър, е необходимо да кликнете върху бутона „Връщане на лиценз“ и да активирате отново програмата),
  • когато твърдият диск се срине и т.н., е необходимо да се извърши процеса на подновяване на лиценза (изпращане на формуляр и т.н.), тъй като не е възможно да се деактивира лиценза.
  •  по-малко “рентабилни” решения, ако има повече потребители

2 USB лиценз

Вашият сериен номер е свързан с ключа в USB, което ви позволява да го използвате на всеки компютър с инсталиран GstarCAD. Ако трябва да работите на множество места (офис, дом и строителна площадка…), преносимият лиценз за USB Dongle би бил най-добрият вариант за вас. Активирането е необходимо само веднъж и компютърът автоматично ще разпознае лиценза при следващи употреби, когато е включен USB

Плюсове:

  • Използване на различни компютри
  • не се изисква мрежа и връзка
  • Лесно активиране
  • Размяна на лицензи между потребители

Минуси:

  • USB ключът може да бъде изгубен или повреден
  • Надграждането на лиценза не е автоматизирано
  • Възможност за кражба или загуба на лиценз (необходимо е закупуване на ново USB устройство)

3 Мрежов лиценз

Мрежовият лиценз позволява на множество потребители да имат достъп до програмата, използвайки един сериен номер. Приложението “License Manager” се инсталира на споделен сървър в локалната мрежа, където се активира серийният номер. Тази настройка позволява програмата да бъде инсталирана на множество компютри и да се използва от толкова потребители, колкото са наетите места. License Manager следи броя на използваните лицензи във всеки един момент. Когато GstarCAD се стартира, той проверява дали има налични лицензи. Ако лицензът е безплатен, той се присвоява на потребителя от набора от налични лицензи. Когато потребителят затвори софтуера GstarCAD, мястото за мрежов лиценз отново става свободно и може да се използва от друг потребител на друг компютър.

Плюсове:

  • по-лесно администриране и контрол, всички лицензи са централизирани на един сървър, вместо на отделен компютър.
  • лицензът може да се използва на всеки компютър, свързан към локалната мрежа в офиса,
  • по-добро използване на лицензите (потребителите могат да използват всеки безплатен лиценз),
  • по-“ценово ефективно” решение, когато компанията има няколко потребители на GstarCAD,
  • мрежовият лиценз може да бъде “взет назаем” (Borrow license) от сървъра и използван навсякъде (по този начин един от мрежовите лицензи става самостоятелен за определен период от време)

Минуси:

  • Когато сървърът се срине или сте без интернет, всички потребители губят достъп и не могат да използват лиценза
  • по-подходящ за по-големи компании, където има повече лицензи
  • в случай на работа извън офиса е необходим достъп през VPN
  • възможни са усложнения при активиране на лиценза (настройки за сигурност и др.)
  • по-скъп от самостоятелен лиценз,

Постоянен лиценз или под наем?

GstarCAD е адаптивен за всички типове потребители, като предлага както постоянни, така и лицензи под наем. Лицензите за наем обикновено се предлагат на база годишен абонамент. Вариантът с постоянен лиценз е най-предпочитан поради финансовите предимства и липсата на ограничения.

1 GstarCAD постоянен лиценз

С постоянен лиценз правите еднократно плащане за лиценза и не е необходимо да наемате софтуера. Лицензираният софтуер ви принадлежи за неопределено време, въпреки че надграждането до нова версия на софтуера ще доведе до допълнителни разходи. За тези с постоянен лиценз е препоръчително да обмислят закупуването на годишния абонамент за поддръжка и поддръжка „365 AutoRenewal Subscription“.

Този абонамент включва редовни софтуерни надстройки, актуализации и поправки, както и професионална дистанционна техническа помощ с приоритетен отговор при проблеми с активирането и лиценза и разрешаване на проблеми с използването на софтуера GstarCAD, достъпни всеки работен ден от 9:00 сутринта до 15:00 часа .

Надграждането на софтуера или инвестирането в поддръжка на лиценз (365 AutoRenewal Subscription) не е задължително и остава по желание.

2. GstarCAD Годишен лиценз (наем)

GstarCAD предоставя опцията за абонамент (наем), който може да бъде нает за период от една година или повече. Важно е да се отбележи, че няма изискване за подписване на договор при наемане на лиценз. Въпреки това, след една година от първоначалната покупка, лицензът ще изтече. Ако искате да продължите да наемате лиценза за още една година, не се колебайте да се свържете с нас. Избирайки годишния лиценз, вие също ще получите VIP техническа поддръжка и достъп до всички надстройки.

Още не сте сигурни?

Надяваме се, че методът на лицензиране и типът на софтуера GstarCAD вече са ви по-ясни.

Ако имате нужда от допълнителна помощ или съвет, моля свържете се с нас.

Свалете безплатна 30 дневна пробва версия, ако не сте го направили вече