Напоследък към нас, като CAD доставчик, се обръщат все повече клиенти, които са се сблъскали със заплахи или съдебни дела за обезщетение от фирма AUTODESK, главно поради неправомерно използване на софтуера. Много потребители също получават официални известия, прочетете повече тук.

Като оторизиран дистрибутор на различен CAD/BIM софтуер, ние искаме да информираме адекватно всички настоящи и бъдещи потребители как да го използват, за да сте на сигурната страна на закона и какви са вашите права и задължения, когато използвате софтуера AUTODESK.

Искаме да сте наясно с правните аспекти и потенциалните проблеми, които идват с несъответстващо или незаконно използване на софтуер AUTODESK:

  • Право на проверка:Използвайки софтуера AUTODESK, вие сте приели Лицензионното споразумение с краен потребител (т.нар. EULA), което позволява на AUTODESK да провери съответствието на използването на софтуера. Това включва и право на преглед на място, с 15 дни предизвестие!
  • Оптимизация на потребителските лицензи:

Предоставянето на по-голям брой лицензи, отколкото е позволено в EULA, или използването на лицензи, несъвместими с EULA, може да доведе до задължително закупуване на софтуера и допълнителни други разходи за компенсация. Трябва да се има предвид, че дори и в случай на неволно неправилно използване на лицензи, AUTODESK ще трябва да се намеси.

Как екипът на GstarCAD може да ви помогне?

Ако обмисляте да използвате програми на AUTODESK като AutoCAD, ние можем да ви помогнем да намерите правилния избор, който да отговори на вашите професионални и лицензионни нужди. GstarCAD е много популярен заместител на AutoCAD. Прочетете повече за нас в нашия блог. В зависимост от вашите обстоятелства, ние ще ви посъветваме да изберете правилния CAD софтуер.

 Какво можете да направите, ако вече сте в съдебно дело?

Какво можете да направите, ако вече сте в съдебно дело?

Ако се окажете в процеса, съветваме ви да запазите спокойствие. Ясно посочете всички смекчаващи обстоятелства, опитайте се да преговаряте с AUTODESK, за да намерите решение, което работи и за двама ви.

Като доставчик на CAD софтуер, ние нямаме лостове, за да ви защитим, ако AUTODESK открие незаконна лицензионна дейност, но можем да ви помогнем с основни насоки и правни лицензионни договорености.

Свържете се с нашия специализиран екип и организирайте консултация, на която точно ще определим вашите специфични изисквания и нужди.

Важно е да правите нещата предварително, за да нямате проблеми по-късно.

Като местен доставчик на CAD, ние се ангажираме да ви помагаме на всяка стъпка от пътя.