Spatial Manager
Spatial Manager

Spatial Manager™ за GstarCAD / AutoCAD

Търсите достъпен, прост и полезен софтуер за обработка на пространствени данни? Време е да се срещнете със Spatial Manager.

Какво е Spatial Manager™?

Програмата е проектирана като добавка за GstarCAD или AutoCAD и предлага функции като:

  • Импортиране в AutoCAD или GstarCAD от Google Earth (KML или KMZ), OpenStreetMap (OSM или PBF), Shapefiles (SHP), GPS, точки (много формати), Excel, Access, ESRI ArcInfo®, MapInfo, GML (GML или GZ), PostGIS, SQL Server, SQLite и много други геопространствени източници.
    Експортирайте от Autocad или GstarCAD в Google Earth (KML или KMZ), Shapefiles (SHP), Points (много формати), MapInfo, PostGIS, SQL Server, SQLite и много други геопространствени цели.
  • Трансформация на координати по избор.
  • Карти за фон Мощен и лесен за използване.
  • Търсене на местоположения.
  • Функции на терена, включително 3D точки от услуги за надморска височина, DTM мрежи, контури и др.
  • Публикуване в Google Earth.
  • Буквено-цифрови таблици с данни като AutoCAD XDATA. Управление на таблици с данни и полета. Избор на заявка. Включени са преглед и редактор на данни.
  • Запазете задачи, за да възпроизведете процесите на импортиране толкова пъти, колкото желаете.
  • Интерфейсът е прост, интуитивен и продуктивен.
  • Безсрочни лицензи. Платете еднократно, без периодични такси.
  • Работи не само в основния AutoCAD, но и в AutoCAD Map 3D, AutoCAD Civil 3D, AutoCAD Architecture и GstarCAD.
Spatial Manager

Spatial Manager™ за GstarCAD

Spatial Manager™ за GstarCAD е мощен CAD плъгин, предназначен за потребители на AutoCAD или GstarCAD, които трябва да импортират, експортират и управляват пространствени данни по прост, бърз и евтин начин, който включва много възможности, невиждани досега в CAD.

Предлага се в леко приложение, което работи в CAD и позволява на потребителя да импортира и експортира геопространствени данни между CAD чертежи и геопространствени файлове, сървъри за данни или хранилища за данни, да показва фонови карти и да управлява буквено-цифрови данни и таблици с данни.

Вижте пример за използване на Spatial Manager в GstarCAD 2021:

Някои предимства от използването на Spatial Manager

1 импортиране на AutoCAD и GstarCAD

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD импортира пространствени данни в нови или съществуващи CAD чертежи като CAD обекти и Extended Entity Data (EED/XDATA), използвайки мощен съветник, който позволява на потребителя да избира или избира всички необходими параметри за импортиране, за да получавате диференцирана пространствена информация в CAD чертеж.

Пакетно импортиране, автоматично наслояване, запълване на полигони, блокове според стойности на данни и картографирани атрибути, етикетиране, надморска височина, дебелина или пространствен филтър са само част от функционалността на приложението при импортиране от пространствени файлове, сървъри за данни, хранилища за данни и др. потребителят може да избере импортиране на полигоните с помощта на обекти „MPolygon“, дори и на основен CAD.

Има някои усъвършенствани и мощни техники за ускоряване на процесите на импортиране, като импортиране на всички източници от папка, схема на база данни или файл с много таблици и други.

„Задачите“ запазват всички параметри и опции на процесите на импортиране, за да повторят тези процеси толкова пъти, колкото желаете. Възможно е да изпълните една или повече „Задачи“ наведнъж.

2 Трансформация на координати

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD ще изчисли геометричните трансформации на характеристиките в съответствие с процесите на импортиране и експортиране, които ще зависят от избраната координатна система (CRS) за изходните и целевите данни.

Потребителят може да избере подходящите CRS от пълен CRS каталог или от списък, който включва най-скоро използваните CRS.

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD също автоматично ще създаде нов чертеж, включващ геометрично регенерирани обекти от текущия чертеж според трансформацията между две CRS

3 Фонови карти

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD позволява на потребителите на CAD (от v.2008) да избират измежду много фонови карти от много доставчици като OpenStreetMap, Bing, MapBox, Ordnance Survey и др. Тези карти ще подобрят качеството на чертежите и ще нека потребителите да сравняват и проверяват по-добре.

Изображенията на картата се актуализират автоматично, когато изгледът на чертежа се промени (увеличение, панорама и т.н.) и разделителната способност на изображенията се адаптира автоматично към размера на изгледа. Потребителят може да дефинира свои собствени BG карти, за да има достъп до WMTS/WMS/TMS сървъри за карти, да ги импортира/експортира и да прави статични моментни снимки на картите.

4 ърсене на местоположения

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD включва функции за географско локализиране във вашите чертежи на пощенски адреси, улици, квартали или други географски обекти.

Позволява ви достъп до прозорец за текстово търсене на местоположения и автоматично увеличаване или вмъкване на геометрията на избраното местоположение или правоъгълен плик.

5 Терени

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD ви позволява да създавате и управлявате терени и свързани обекти.

3D точки/блокове, избрани в чертеж или изградени от доставчици на услуги за издигане във всяка избрана област.

2D или 3D контури. Малки и големи контури. Контурни етикети. Разделяне на слоевете и различни цветови модели. Контури, прикрепени към таблици с данни, включително стойности на надморска височина и тип.

3D модели на терен, използвайки 3D мрежи или други CAD/BIM обекти. Автоматично прожектиране на изображение и напасване на всяка фонова карта (предварително зададена или конфигурирана от потребителя) върху един или повече терени в действителното им местоположение.

6 Публикуване в Google Earth

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD включва специфична команда, предназначена да експортира всички или част от обектите във видимите слоеве на чертежа и техните данни в KML или KMZ файл (Google Earth) чрез операция с едно щракване.

Текущата организация на слоевете и свойствата на слоевете и обектите се вземат предвид при създаването на получения GE файл и този файл може да бъде отворен в Google Earth (ако е инсталиран).

7 Управление на структурата на данни и директно редактиране на данни

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD ще управлява буквено-цифровите данни, които могат да бъдат свързани с обектите в самите процеси на импортиране, но потребителите могат също да проектират и редактират структурата, която ще се използва за съхраняване на данните. Те могат да управляват таблиците и полетата според нуждите си.

Освен това стойностите на данните могат да се променят в палитрата на приложението или чрез мощната интерактивна решетка с данни и има две команди за избиране на обекти по заявки или според таблицата, към която са прикачени. Като плюс, приложението предоставя и команда, която позволява мащабиране на избраните обекти.

8 User data sources

Spatial Manager™ for AutoCAD and GstarCAD incorporates the UDS technology to easily connect with spatial database servers, or data stores, and also as the way the user can define the path to a particular spatial data file, including their own connection parameters.

UDSs avoid having to enter a lot of connection parameters, which are not easy to remember, and they are stored inside the user settings to take advantage of them in every application session.

9 Източници на потребителски данни

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD включва технологията UDS за лесно свързване със сървъри за пространствени бази данни или хранилища за данни, а също и като начин, по който потребителят може да дефинира пътя до определен файл с пространствени данни, включително свои собствени параметри за връзка.

UDS избягва необходимостта от въвеждане на много параметри на връзката, които не са лесни за запомняне, и те се съхраняват в потребителските настройки, за да се възползвате от тях във всяка сесия на приложението.